Telefoonnummer
+31 (0)519 228 010
Contact
info@nndi.nl

Terug
Vacature Kwaliteitsmanager (Gesloten)
25 jul
25 jul 2023
Vacature Kwaliteitsmanager (Gesloten)
Noord Nederlandse Draad Industrie | Kwaliteitsmanager (Gesloten)
Ideale kandidaat: heeft ruime QHSE-ervaring, is omgevingssensitief, heeft humor, houdt ervan zelfstandig te opereren, voelt zich thuis in een familiebedrijf, zet graag de schouders onder de taken waarvoor een bedrijf dat doorstoomt naar de toekomst zich gesteld ziet. 
 
Gezocht: een kwaliteitsmanager met draadkracht 
“Kijk, daar heb je hem, de baas van de spikerfabryk.”  
Zes maanden geleden kwam ik als nieuwe algemeen directeur binnen bij de Noord Nederlandse Draad Industrie in Dokkum. Binnen 8 weken wist de halve stad van mijn bestaan. Sindsdien word ik regelmatig met deze woorden begroet zodra ik neerstrijk op een terrasje langs de binnengracht.  
 
De Dokkumers weten overigens best dat we bij de NNDI meer maken dan alleen spijkers. Jaarlijks vindt maar liefst 60.000 ton draadstaal zijn weg vanuit Dokkum naar Nederlandse en internationale bedrijven. Je vindt ons staal onder andere terug in winkelwagentjes, paperclips, in de frames van autostoelen en als bewapening in beton.  
 
Wat die spijkers betreft, dat begon zo’n 100 jaar geleden met een ideetje van Louwrens Hacquebord. In 2024 verlaat de laatste telg van de familie Hacquebord dit mooie en trotse familiebedrijf. Duco Hacquebord vervulde een dubbele rol als technisch directeur en kwaliteitsmanager. Voor die laatste functie zijn we daarom op zoek naar iemand met d(r)aadkracht. Iemand die een professionele, duurzame slag weet te maken op het gebied van kwaliteit. Niet alleen in Dokkum, maar ook bij onze bedrijven in Uden en Mechelen (België).  
 
Jouw werkdagen in grote lijnen 
Je begint je dag met het analyseren van kengetallen en KPI’s. Op basis van de resultaten zet je acties uit of start je preventieve projecten op. Een rondje door de fabriek is vaste prik. Zo houd je eenvoudig voeling met wat er gebeurt op de werkvloer. In de eerste weken leer je het bedrijf kennen en ontwikkel je een QHSE-plan dat je daarna gaat implementeren. Je beweegt je daarbij net zo gemakkelijk tussen de Friezen als de Brabanders en de Limburgers en begrijpt dat iedereen – letterlijk en figuurlijk – z’n eigen taal spreekt. Periodiek organiseer je leveranciersaudits en laat je je gezicht zien bij de brancheverenigingen waarvan we lid zijn. 
 
Zo gaat dat in Dokkum 
Je krijgt alle vrijheid om handen en voeten te geven aan het kwaliteitsbeleid. De richting bespreek je samen met het MT, de invulling is aan jou. 
Flexibiliteit is bij ons een werkwoord. Femke begint bijvoorbeeld af en toe wat later als de koeien op haar melkveebedrijf kalveren. Daar doen we niet moeilijk over. 
Ook na het vertrek van Duco Hacquebord blijven we een op en top familiebedrijf. Er heerst hier een hoge mate van collegialiteit, we zijn recht door zee naar elkaar en kunnen humor wel waarderen. 
Om die reden hebben we uiteraard een personeelsvereniging. Wadlopen, barbecueën en het vieren van mijlpalen en jubilea doen we samen.  
We hebben nu nog onze ‘oude’ kantoorinrichting en kantine. Let echter op het woordje ‘nog’. In 2023 frissen we deze beiden op en krijgen we onder andere een relaxplek waar je zowel kunt lunchen als met je collega’s kunt overleggen.  
 
Zie jij jezelf al zitten in Dokkum, met regelmatige uitstapjes naar Uden en Mechelen? Stuur een e-mail naar Femke, groot@nndi.nl (HR-manager) of bel naar nummer +31 (0)519 22 80 10 voor een nadere kennismaking. 
 
Oant Sjen! (Tot ziens) 
Ernst Dijkstra